Motionskajak - Instruktion

Kajak i Silkeborg

På Gudenåen og søerne kan vi næsten altid finde roligt vand, hvis vi ikke hellere vil udfordres af bølgerne. Det er kun isen som stopper os, og det er sjældent, at åen fryser til.

Der ros på mange niveauer, nogle ror rigtig lange ture og andre kortere, så der er rig lejlighed til at møde andre mennesker og tage del i fællesskabet og de mange oplevelser, man får på vandet.

Vi har et stort udvalg af klubkajakker, og de kan frit benyttes af medlemmer, som har gennemført klubbens begynderkursus. Hvis du skifter fra en anden klub til Silkeborg Kajakklub, ror du først en tur med en af vores instruktører, som så frigiver dig.

I løbet af ugen er der flere tilbud om fællesroning, og der er også klubture, både med og uden overnatning. Alle kan være med, og nye roere er altid meget velkomne!

I svømmehallen på Silkeborg Højskole er der tilbud om ugentlig vintersvømning, og der er søndage med redningsøvelser i Kjellerup Svømmehal.

Klubben råder over træningslokale med udstyr til styrketræning som frit kan benyttes af alle klubbens medlemmer.

Det kan du alt sammen læse mere om her på hjemmesiden. Kig også gerne på facebook: Silkeborg Kajakklub og Havkajak i Silkeborg Kajakklub.

Læs foldere fra Søsportens sikkerhedråd via dette link her

Skal jeg vælge motionskajak eller havkajak?

Som medlem af Silkeborg kajakklub, skal du igennem et begynderkursus, hvor du bliver instrueret i enten motionskajak – som også kaldes turkajak – eller havkajak. Inden tilmeldingen skal du vælge, om du vil ro i den ene eller anden type, for selvom der er mange ligheder i roteknikken, er der også vigtige forskelle.

Motionskajakker vejer mindre end havkajakker og er smallere, så de bevæger sig hurtigere gennem vandet. De bredeste er næsten så stabile som havkajakker, og de smalleste kaldes kapkajakker.

Havkajakker er bredere og tungere end motionskajakker og er meget stabile. Havkajakken har plads til bagage til længere ture og egner sig også til ture i store bølger eller langt fra land.

Fælles for begge kajaktyper er, at du kan få store naturoplevelser og både motion og kammeratskab. Mange af os ror hele året. Det er kun isen, der kan stoppe os, og åen fryser kun meget sjældent til.

Her kommer du videre:

Link til side med beskrivelse af Havkajak instruktion

Link til side med beskrivelse af Turkajak instruktion

Vi har lige et par betingelser for at du kan melde dig på et af vore kurser:

- du skal være fyldt 19 år
- du må ikke lide af en bevisthedsberøvende sygdom
- du skal du kunne svømme 600 meter - uden ophold men i dit helt eget tempo.

 

Opbevaring af personoplysninger i forbindelse med tilmeldinger på denne side er gældende i henhold til vores privatlivspolitik