Turkajak instruktion 

Turkajakken er den klassiske kajak, og den er designet til at komme omkring på søer, åer og langs fjorde.

Oprindeligt var lavet i træ, men nu til dags er materialet plastik eller glasfiber. Den er let og vejer som regel mellem 10-20 kg. Den er altså nem at håndtere alene.

Den fås i forskellige modeller. Jo bredere kajak, jo nemmere er det at holde balancen. Senere når man er mere trænet kan man gå over til en smallere type, hvis man ønsker at kunne ro med en højere hastighed. Kaproere ror i de smalleste kajakker.

I SK har vi alle typer, og du kan vælge netop den kajak, der passer til dig og dit ambitionsniveau. Turkajakken kaldes også for motionskajak og er perfekt for dig der gerne vil kombinere god motion med naturoplevelser og ønsker en en let kajak.

I SK har du mulighed for både at deltage i klubture på Silkeborg søerne eller andre steder. Vi har et aktivt tur-udvalg, der arrangerer ture på forskellige niveauer.

På instruktionskurset lærer du både at ro i kajakken og om sikkerhed på vandet. Så regn med at du skal i vandet nogle gange undervejs.

Kurset starter med en tur i svømmehal, hvor du både aflægger svømmeprøve og lærer at håndtere kajakken under trygge forhold.

Kurset afvikles efter Dansk Kano-og Kajakforbunds standard, og har du gennemført kurset, og demonstreret de færdigheder, der kræves,  får du udstedt et IPP 2 bevis, som er en europæisk standard for kajak-uddannelse.

Kravene til et IPP bevis kan du se her

Det er nødvendigt først at tilmelde dig interesselisten, tilmelding koster kr. 100,- 

Du kan læse mere om tilmelding til interesselisten her eller gå direkte til Indmeldesesformular